معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر کاهش بار مالی سلامت از دوش مردم جزء اولویت های مهم وزارت بهداشت است.
به گزارش وب دا؛ دکتر رضا ملک زاده در جلسه تودیع و معارفه رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد، افزود: در این راستا وزیر بهداشت و درمان تاکنون تلاشهای زیادی را در حال اجرا دارد که حاصل این تلاش ها کاهش هزینه های درمانی از جیب مردم را در سال آتی و سال های آینده موجب خواهد شد.
وی با بیان اینکه تعرفه های درمانی در کشورمان از رقم پایینی برخوردار است، افزود: مردم حتی توان پرداخت همین تعرفه های پایین را ندارند و باید راهکارهای مربوطه بررسی شود تا رضایت پزشکان ومردم فراهم شود.
دکتر ملک زاده در بخشی دیگر از سخنانش خاطر نشان کرد: صرف افزایش تعداد مقالات علوم پزشکی در یک دانشگاه کافی نیست و مقالات باید کیفی و کاربردی بوده و باعث ارتقا وضعیت سلامت در کشور شود.
وی تصریح کرد: وزارت بهداشت باید ضمن در اختیار قرار دادن بودجه و امکانات بیشتر در حوزه پژوهش، گروهی که با عشق و علاقه وقت زیادی را برای تحقیق می گذارند را گرد هم آورد.
معاون فناوری و تحقیقات وزارت بهداشت از تشکیل گروه کهورت (تحقیقات طولی یا هم گروهی) در رشته های مختلف خبر داد و گفت: فعالیت این گروه تاکنون در کشورهای انگلستان و آمریکا و سایر کشورهای اروپایی کار موفقی بوده است.
ملک زاده ادامه داد: در این میان می توان دانشجویان پزشکی برجسته و علاقمند به پژوهش در دوران تحصیل را شناسایی و با معرفی آنان برای گرفتن مدرک PHD در زمینه تحقیقات آنان را جذب کرد.
وی در پایان گفت: در این راستا هر ساله 5 تا 10 نفر از دانشگاه علوم پزشکی مشهد می توانند برای تحصیل در دوره تخصصی پژوهش از سوی وزارت بهداشت جذب شوند.
ارتقاء سلامت به عنوان اولویت نخست در کل برنامه هاست
براساس این گزارش، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این مراسم موضوع ارتقاء سلامت را به عنوان اولویت نخست در کل برنامه های دانشگاه عنوان کرد .
دکتر مصطفی مهرابی بهار با اشاره به اینکه موضوع سلامت همواره مورد تاکید مقام معظم رهبری و مسئولان ارشد کشوری و وزبر بهداشت بوده است، اظهار داشت: بر این اساس دانشگاه علوم پزشکی مشهد حداکثر تلاش خود را برای تامین و ارتقاء سلامت و کاهش سهم مردم از هزینه های بهداشت و درمان به کار خواهد بست .
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد دوری از سیاست زدگی و برخورد سیاسی در محیط دانشگاه، ایجاد فضای نقد دلسوزانه و تقویت انگیزه و روحیه سیاسی، اجتماعی دانشجویان، اعضاء هیئت علمی و کارکنان، ایجاد فضای مدیریتی شفاف با رعایت کرامت انسانی، حفظ شان و جایگاه دانشجویان، اساتید، همکاران، کارکنان و بیماران، توجه به اعتلای نیروی انسانی در تمامی ابعاد، اتکا به خرد جمعی؛ اعتماد به معاونان و مدیران و تفویض حداکثری اختیار با هدف مسئولیت پذیری، اتکا به روش نوین آموزش پزشکی در سطوح مختلف ،محور قرار دادن سلامت در فعالیتهای پژوهشی و تحقیقاتی و بهره مندی از فناوریهای نو در رشته های مختلف علمی را از جمله برنامه های کاریش عنوان کرد .
دکتر مهرابی بهارخاطر نشان کرد: استفاده از ظرفیتهای گردشگری سلامت، توجه به مراقبتهای اولیه بیمارستانی، تامین و توزیع نیروی متخصص و کافی بر اساس متخصصان فارغ التحصیل از دیگر برنامه ها به شمار می رود.